Controller (SaaS, On Premise)

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

SOLVED

How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

Hi folks,

 

We recently upgraded our controllers to 20.4, and a new feature we are seeing is a persistent message on the flow map page stating we have "disconnected backend database servers".  While we can turn it off for that session, once we reconnect, the message is back.  The message is confusing our users and frankly, a little annoying to have to "x" it off each time we access the flow map page.  Can we turn this off, or disable it in some way.  Thanks!

 

The Controller releases occur every six weeks. This page lists the SaaS and on-premises Controller enhancements included in the 20.4 release....

Database Monitoring

  • The controller provides the following visual context for the backend database on the flow map:
    • The database icon with green mark shows that the status of the database is healthy. If there are any health rule violations, the icon changes accordingly.  
    • If there are any disconnected backend database servers, a message is displayed to connect to the appropriate server or cluster in Database Visibility.
How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?
12 REPLIES 12

Re: How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

Thank you, Ryan.

Mark.Byrne
Architect

Re: How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

Hi Blaine,

 

We've raised a support request for this, and have had acknowledgement that the UI team are looking at a better way of doing this.

 

Mark

Re: How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

Thanks Mark.

Ryan.Paredez
Community Manager

Re: How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

Hi everyone,

 

This should be fixed in 20.4.3+ builds. 


Thanks,
Ryan, AppDynamics Community Manager







AppD's Transform 2021 is here!
Tune into the AMER Livestream | Feb 23-26

Not your timezone? Register at EMEA 9-10 March  |  APAC 11-12 March

Re: How do we turn off the message stating there are "disconnected backend db servers"?

Thank you Ryan!  That's good news.

database not connected showing constantly on the flow map

Hi,

 

From the controller version 20.4 or 20.6 (not sure), there is an annoying message appearing each time I navigate to application dashboard i.e. app flow map. If there is just one database I am not monitoring with our agent, the message will show up and I have to close the message every single time. The message is along these lines:

 

"3 unconnected backends...

Connect backends to Database Visibility to track health status. Connect or learn more"

 

I am wondering why AppDynamics introduced this - it is weird and frustrating. Is there a way to turn this off? Versions 4.5.x did not have this and it was much better. If I would have DB agents of course I would connect the databases.

Ryan.Paredez
Community Manager

Re: database not connected showing constantly on the flow map

Hi @Bojan.Živančević,

 

I was told the issue should NOT be visible in 20.6 and it is recommended to upgrade to that version. 

 

 


Thanks,
Ryan, AppDynamics Community Manager







AppD's Transform 2021 is here!
Tune into the AMER Livestream | Feb 23-26

Not your timezone? Register at EMEA 9-10 March  |  APAC 11-12 March
Mark.Byrne
Architect

Re: database not connected showing constantly on the flow map

Hi Bojan,

 

I can confirm that it doesn't show anymore with the 20.6 version - we received the SaaS upgrade last week.

 

Mark

Re: database not connected showing constantly on the flow map

Probably it depends on what 20.6.x version it is... Right now our customer is on 20.6.0-2184 and it does show. Each time I pick the app dashboard menu. But I have received a notice about a Thursday upgrade to the newest version - maybe this will fix it. Can you tell me what is the version you are using, please?